Met jou op weg in duurzame inzetbaarheid en employability

Portfolio


Benieuwd naar de diensten en trajecten waar Contigo Vitaal aan heeft (mee)gewerkt?
Kijk dan naar de onderstaande beschrijvingen en referenties.

Samen op weg met Ikazia ZH naar duurzame inzetbaarheid

Ik werk samen met personeelsadvies van Ikazia aan een mooie uitdagende opdracht om met elkaar te onderzoeken en uit te werken wat van belang is bij Dialoog over inzetbaarheid. En wat nodig is om de dialoog te faciliteren bij leidinggevenden en (oudere) medewerkers.

Het vier V model om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid

Contigo vitaal heeft een model uitgewerkt wat je handvatten geeft om in verbinding aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid. Het geeft antwoord op je vraag hoe duurzame inzetbaarheid aan te pakken. 

Het model helpt je jouw/ jullie pasklare oplossing te vinden. Binnen de aanpak van duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie is het belangrijkst dat de interventies of activiteiten die worden ingezet aansluiten bij de organisatie.

In het artikel ‘Hoe meer je Duurzame inzetbaarheid verbindt in je organisatie, hoe groter het effect.’ kun je meer lezen over het model.

Thema SamenVitaal ontwikkeld

In Samenwerking met de collega’s van HR2020 heb ik het thema SamenVitaal verder ontwikkeld en inhoud gegeven. En diverse werk- en interactievormen uitgewerkt (Vitaliteitscafé, Inspiratieplein) rond dit thema, waarin HR collega’s elkaar inspireren, van gedachten wisselen en nieuwe inzichten op doen.

Interactieve presentatie van duurzame inzetheid bij stichting RSZ

In een algemene inleiding heeft Erica, met een leuke en informatieve PowerPointpresentatie en filmpje, informatie gegeven over wat duurzame inzetbaarheid is, nieuwe ontwikkelingen op dat gebied en wat het voor een ieder betekent/zou kunnen betekenen. Ze wist het onderwerp op een goede en enthousiaste manier op de deelnemers over te brengen.

Onderzoek implementatie van duurzame inzetbaarheid in de praktijk

In 2016 heb ik onderzocht hoe de implementatie van duurzame inzetbaarheid in de praktijk werkt. Ik ben daarvoor het gesprek aan gegaan met een aantal HR professionals of leidinggevenden van non-profit organisaties. Alle organisaties van de geïnterviewden zijn aan de slag met duurzame inzetbaarheid en ervaren het als een zoektocht.

In de onderzoeksgesprekken hebben we ervaringen en ‘lessons-learned’ gedeeld. De gesprekken leverden gedeelde inzichten op. Die aangevuld werden door de aantal praktijk onderzoeken.

Welke vijf basis ingrediënten belangrijk zijn voor implementatie van duurzame inzetbaarheid wordt uitgelegd in het artikel De vijf basis ingrediënten voor duurzame inzetbaarheid.

 

© 2017 Contigo Vitaal